Vrachtwagenchauffeur (C) rijbewijs halen in Hoorn en omgeving

Van Vugt Verkeersopleidingen staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Onze rijschool is al ruim tien jaar een begrip in Noord-Holland. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze vrachtwageninstructeurs houden van hun vak en beschouwen jouw rijopleiding als maatwerk. Daarom krijg je altijd de rijopleiding die bij jou past.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Vrachtauto

Vrachtwagenrijbewijs in West-Friesland

Is rijden jouw vak? Wil je omscholen tot beroepschauffeur of ga je op een grotere vrachtauto rijden? Dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk leren. Maar wel goed! Van Vugt biedt complete lespakketten aan voor alle vrachtwagentypes. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent.

Met of zonder code 95?

Met rijbewijs C mag u een motorrijtuig besturen waarvan de toegestane maximum massa (TMM) meer dan 3500 kilo bedraagt. Wilt u de vrachtwagen hobbymatig rijden? Voor het aanvragen van rijbewijs C moet u dan minimaal 21 jaar zijn. Wilt u de vrachtwagen beroepsmatig rijden, dan moet u rijbewijs C met code 95 halen. Voor het aanvragen van rijbewijs C met code 95 moet u minimaal 18 jaar zijn. Er zijn enkele vrijstellingen mogelijk voor MBO-leerlingen. Op de website van het CBR leest u hier meer over.

Exameneisen voor rijbewijs C:

Voordat u het praktijkexamen voor rijbewijs C kunt doen moet u beschikken over de volgende zaken:

 • Geldig rijbewijs B
 • RVM1-C
 • VM2-C (code 95)
 • VM3-C (code 95)
 • Gezondheidsverklaring
 • Verklaring van Geschiktheid

Waarom Van Vugt?

Waarom kiezen voor Van Vugt Verkeersopleidingen:

 • Specialist in de regio West-Friesland
 • Uitstekend lesmateriaal
 • Flexibele lestijden en locaties
 • Spoedopleidingen
 • Subsidiemogelijkheden

Theoriecursus Rijbewijs C

De theorieopleiding voor het C rijbewijs bestaat uit drie delen:

 1. Rijbewijs/Vakbekwaamheid 1 (Verkeer, Techniek en Lading) (RVM1-C)
 2. Vakbekwaamheid 2 (Voertuigtechniek en Veilig lading vervoeren) (VM2-C)
 3. Vakbekwaamheid 3 (Wet- en Regelgeving) (VM3-C)

Iedere maand organiseren wij een cursus, het eerste deel (RVM1-C) is drie dagen met aansluitend een theorie-examen. Deel twee en drie worden ook gegeven in een cursus van 3 dagen. Je kunt er ook voor kiezen om de theorie te leren aan de hand van zelfstudie. De examens worden afgenomen op een CBR locatie naar keuze.

Stappenplan

In 6 stappen je rijbewijs halen!

Proefles / Intake

Je rijdt als eerste een intake. Tijdens de intake, die 1,5 uur duurt, probeert de instructeur erachter te komen wat je al weet en kan qua rijden met een vrachtwagen. De instructeur kijkt bijvoorbeeld hoe handig je bent met het manoeuvreren van de vrachtwagen of hoe snel je dit oppikt. De intake is ook bedoeld voor jou om te ontdekken of het rijden op een vrachtauto echt iets voor jou is.  Aan het eind van de intake zal de instructeur een advies uitbrengen over het aantal lesuren dat je nodig heeft. Daarna wordt het examen ingepland. De kosten voor de intake bedragen 99,- euro excl. BTW.

Inschrijven

Voor de C-rijlessen kan je je hier inschrijven. Zodra we jouw aanmelding binnen hebben, plannen we in overleg met jou de theoriecursus en de praktijklessen in, en eventueel ook al het theorie-examen en het praktijkexamen.

Medische keuring

Gezondheidsverklaring & Verklaring van Geschiktheid

Om het rijbewijs C examen te kunnen aanvragen, dien je een Gezondheidsverklaring en een Geneeskundig Verslag in te leveren. Op mijncbr kun je de Gezondheidsverklaring digitaal aanvragen en invullen. Je hebt hierbij een DigiD-code nodig. De kosten voor de Gezondheidsverklaring bedragen 41,00 euro. Daarnaast heb je een ‘Geneeskundig Verslag’ van een gecertificeerd ARBO-arts nodig. Van Vugt Verkeersopleidingen kan voor jou een afspraak inplannen. Dit doen we in samenwerking met onze partner-ARBO-arts. Na de keuring wordt jouw Geneeskundig Verslag naar het CBR verzonden. Als de medische afdeling van het CBR jouw aanvraag akkoord heeft verklaard, ontvang je een Verklaring van Geschiktheid die één jaar geldig is. Meer informatie over de Gezondheidsverklaring vindt je op de website van het CBR.

Theorie opleiding Verkeer, Techniek en Administratie

Het theoriepakket dat wij aanbieden bestaat uit klassikaal onderwijs op de (Code 95) onderdelen:

RVM1-C: Verkeer, Techniek en Lading
VM2-C: Voertuigtechniek en Veilig lading vervoeren (Code 95)
VM3-C: Wet- en Regelgeving (Code 95)

De zesdaagse theoriecursus wordt één keer per maand klassikaal gegeven op onze vestiging in Wognum door onze ervaren docent. We starten met drie dagen RVM1-C, dan drie dagen voor VM2-C en VM3-C.

Theorie-examen

Het theorie-examen voor rijbewijs C is een beroepsexamen en wordt niet afgenomen op alle CBR-locaties. De dichtstbijzijnde CBR-locatie die het beroepsexamen voor vrachtautochauffeur afnemen zijn Alkmaar en Amsterdam. Het theorie-examen bestaat uit de onderdelen RVM1-C, VM2-C en VM3-C en duurt 80 minuten. Meer informatie over het theorie-examen vindt u op de website van het CBR.

Rijopleiding C

De rijopleiding wordt ingepland op basis van het advies van de instructeur na de proefles.

Het examen wordt voor jou ingepland. In de weken voor het examen worden de lessen kunnen ingepland in blokken van 2 uur tot maximaal 8 uur per dag. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid kan het traject op korte termijn plaatsvinden.

 

 

Praktijkexamen C

Praktijkexamenlocatie 

Onze vestiging in Wognum is gecertificeerd om praktijkexamens op de rijschool te mogen afnemen. Dit geldt tevens voor de Praktische Toets en Toets Besloten Terrein. Dit betekent dat het CBR naar onze rijschool komt om praktijkexamens af te nemen.

Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit verschillende opdrachten. Het examen begint met de controle van het voertuig en de papieren. Daarna ga je samen met de examinator op weg. Je rijdt binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het afrijden moet je aantonen dat je het voertuig in al zijn facetten en onder uiteenlopende omstandigheden kunt beheersen. Uiteraard zullen ook de bijzondere verrichtingen aan bod komen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Ook krijg je een navigatie opdracht waarbij je zonder aanwijzingen van de examinator een bepaalde route rijdt. Na het examen krijg je meteen de uitslag. De uitslag is 3 jaar geldig.

Praktijkonderdelen Code 95 (optioneel)

Om de code 95 basiskwalificatie te kunnen behalen moet je nog een Praktische Toets en Toets Besloten Terrein met goed gevolg afronden.
De Toets Besloten Terrein vindt plaats op ons eigen terrein. Voor de Praktische Toets huren wij een locatie elders in Wognum.
Wij voldoen aan de eisen die het CBR hiervoor heeft opgesteld.
De toets wordt door onze ervaren C instructeurs afgenomen.

SOOB subsidie

Heeft uw bedrijf recht op SOOB subsidie?

In verschillende bedrijfstakken wordt subsidie voor rijopleidingen en code 95/nascholing gegeven. Dit kan ook interessant zijn voor jouw bedrijf. Van Vugt is STL-gecertificeerd voor het geven van deze opleidingen. Transporteurs die zijn aangesloten bij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) kunnen subsidie aanvragen voor branchegerelateerde opleidingen. Kijk voor info op de site van SOOB Wij kunnen ook adviseren bij de aanvraag. Let op! Voor veel subsidiepotten geldt wel: tijdig aanvragen en op-is-op.

Aanvullende informatie

 • Het niveau van de opleiding tot vrachtwagenchauffeur is te vergelijken met een opleiding op MBO niveau. De opleidingsduur is afhankelijk van jouw snelheid waarmee je de theorie behaald en hoe vaak je praktijklessen wilt volgen per week. Je kunt ongeveer uitgaan van 4 tot 8 weken in totaal.
 • Bij al onze C rijbewijs lespakketten inclusief theorie, zit een studiepakket inbegrepen, waar je onbeperkt online mee kunt trainen. Tevens is er voor elk vak een studieboek aanwezig.
 • Je dient er rekening mee te houden dat je tijdens de opleidingsperiode gemiddeld 2 uur per dag thuis dient te studeren voor het theoretische deel van de opleiding, dit is een indicatie.
 • Het doel van de opleiding is jou op te leiden tot verantwoorde en bekwame beroepschauffeur.
 • De theorie- en praktijkexamens worden afgelegd bij het CBR/CCV.
 • Je kunt het opleidingspakket in termijnen betalen.
 • Meer weten over het behalen van het C rijbewijs? Neem dan contact met ons op via info@vrsvanvugt.nl of telefonisch op 0229-211690

Tarieven & Pakketten

Losse producten
Intake C 90 minuten € 120.00
Praktijkles C (60 min) € 97.00
Medische keuring € 85.00
Theorie examen RVM1-C € 75.00
Theorie examen VM2-C € 75.00
Theorie examen VM3-C € 75.00
Toets besloten terrein € 450.00
Praktische toets € 450.00
Theorie opleiding + studiepakket + examens € 1,199.00

 


Tarieven zijn exclusief BTW, wijzigingen voorbehouden. Wij zijn CRKBO gecertificeerd en kunnen voor particulieren grotendeels btw vrij factureren.


Bestel direct


ACTIE PAKKET

Rijbewijs C

Vanaf  4.250  4.424

 • Theorie cursus (6 dagen)
 • Lesmateriaal + online leeromgeving
 • Theorie-examens RVM1-C + VM2-C + VM3-C
 • 20 uur praktijkles
 • Praktijk examen CCV
 • Toets besloten terrein
 • Praktische toets
Betaling mogelijk in 3 termijnen * alleen voor bedrijven
PREMIUM PAKKET

C + CE pakket

Vanaf  6.500  6.934

 • 20 lesuren C
 • Theorie cursus (6 dagen)
 • Lesmateriaal + online leeromgeving
 • Theorie-examens RVM1-C + VM2-C + VM3-C
 • Praktijkexamen cat. C
 • Toets besloten terrein
 • Praktische toets
 • 20 lesuren CE
 • Praktijkexamen cat. CE
Rijbewijs C Vanaf  4.250  4.424
C + CE pakket Vanaf  6.500  6.934

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs