ADR (Chauffeur Vervoer Gevaarlijke Stoffen) Certificaat halen in Hoorn en omgeving

Het ADR-certificaat Basis is verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen als stukgoed vervoeren. Om in het bezit te blijven van een geldig certificaat moeten chauffeurs na 5 jaar een verlengingsopleiding met bijbehorend examen met voldoende resultaat afsluiten.

Doelgroep

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen als stukgoed willen vervoeren en die een ADR-certificaat Basis willen behalen. Voor de verlengingsopleiding dienen deelnemers in het bezit te zijn van een geldig ADR-certificaat Basis. Deze opleiding is tevens geschikt voor leidinggevenden en/of transportplanners of voor chauffeurs die het aflopende ADR-certificaat dienen te verlengen.

Het ADR Certificaat

Het vervoer van gevaarlijke stoffen is niet zonder risico’s. Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten goed op de hoogte zijn van de strenge voorschriften.

Daarom moeten deze chauffeurs in het bezit zijn van een ADR basiscertificaat. In aanvulling op het basiscertificaat kunnen aanvullende examens worden gedaan voor specifieke gevaarlijke stoffen, zoals vervoer in tanks, vervoer klasse 1 (explosieve stoffen) en vervoer klasse 7 (radioactieve stoffen).

Bij Van Vugt Verkeersopleidingen bieden we twee ADR pakketten aan(beide is mogelijk met Code 95):

 • ADR Basis
 • ADR Basis + Tank

 

Stappenplan

In 3 eenvoudige stappen je ADR rijbewijs

Inschrijving

Je kunt je hier inschrijven voor de ADR cursuspakketten. Zodra we jouw aanmelding binnen hebben, plannen we de cursus in.

Theoriecursus

Tijdens de theoriecursus komen onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Wettelijke voorschriften;
 • Eigenschappen van gevaarlijke stoffen;
 • Gevarenklassen van stoffen;
 • Eisen aan voertuigen en uitrusting;
 • Regels voor het vervoer, laden en lossen;
 • Documenten bij het vervoer;
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen.

Theorie-examen

ADR Examen Basis

Het theorie-examen duurt 45 minuten en bestaat uit 25 vragen (15 gesloten vragen en 2 cases met elk 5 gesloten vragen). Aan de orde komen: belangrijke soorten van gevaar, informatie over milieubescherming door controle op het overbrengen van afvalstoffen, kenmerking, etikettering en oranje borden. Je bent geslaagd als je minimaal 18 vragen goed heeft. Na het examen zie je meteen de uitslag op jouw scherm.

ADR Examen Tank (ADRT)

Als je gevaarlijke stoffen in tankauto’s en tankcontainers wilt vervoeren, heb je het ADR certificaat met specialisatie ‘vervoer in tanks’ nodig. Het theorie-examen duurt 30 minuten en bestaat uit 15 vragen (10 gesloten vragen en 1 case met 5 vragen). De vragen gaan over: het gedrag van voertuigen op de weg, beweging van de lading en specifieke voorschriften voor de tankauto’s en tankcontainers. Je bent geslaagd als je minimaal 11 vragen goed heeft. Je ziet de uitslag meteen na het examen op jouw scherm. 

SOOB subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB subsidie?

In verschillende bedrijfstakken wordt subsidie voor rijopleidingen en code 95/nascholing gegeven. Dit kan ook interessant zijn voor jouw bedrijf. Van Vugt is STL-gecertificeerd voor het geven van deze opleidingen. Transporteurs die zijn aangesloten bij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) kunnen subsidie aanvragen voor branchegerelateerde opleidingen. Kijk voor info op de site van SOOB Wij kunnen ook adviseren bij de aanvraag. Let op! Voor veel subsidiepotten geldt wel: tijdig aanvragen en op-is-op.

Tarieven en pakketten

ADR Basis

 595

 • 1 Theorie module
 • Theorie examen

ADR Basis + Tank

 745

 • 2 Theorie modules
 • 2 Theorie examens
ADR Basis  595
ADR Basis + Tank  745

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Onze ervaren instructeurs