Lange Zware Voertuigen Certificaat halen in Hoorn en omgeving

Het wegvervoer zal in de toekomst blijven groeien. Een van de mogelijkheden om het milieu minder te belasten, maar toch meer te kunnen vervoeren is de inzet van lange zware voertuigen (LZV’s) een oplossing. LZV’s kunnen per rit meer vervoeren. 2 LZV combinaties kunnen net zo veel lading meenemen als 3 normale trekker oplegger combinaties. Het aantal ritten kan hierdoor verminderen. Dit heeft voordelen op het gebied van milieu, economie en kan bijdragen aan verlichting van het fileleed.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Lang Zwaar Voertuig

Certificaat LZV

Het LZV (Lange Zware Voertuigen) certificaat is verplicht voor chauffeurs van een LZV of ecocombi.

Chauffeurs die met lange en zware voertuigen willen rijden doen er goed aan een LZV certificaat te halen. Deelnemers zijn ervaren chauffeurs en moeten minimaal vijf jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs CE met daarop een geldige code95. Daarbij mag jouw C-rijbewijs in de afgelopen drie jaar niet ongeldig zijn verklaard of jouw rijbevoegdheid niet zijn ontzegd.

Alle LZV certificaten die na 1 maart 2015 zijn afgegeven, zijn onbeperkt geldig. Is jouw certificaat afgegeven voor 1 maart 2015, dan moet je deze nog 1 keer verlengen. Daarna is het onbeperkt geldig.

Wie bieden een complete LZV-cursus aan. De LZV-cursus telt voor 7 of 14 uur mee voor de Code 95 nascholing, als praktijkonderdeel. Meer info over onze Code 95 nascholingen vindt je hier.

Stappenplan

In 4 stappen je LZV rijbewijs

Inschrijving

Voor de het LZV certificaat kun je je hier inschrijven. Zodra we jouw aanmelding binnen hebben, sturen we jouw examenaanvraag naar het CBR. In overleg met jou plannen we de examendatum in. Daarbij zijn we uiteraard afhankelijk van de wachttijd bij het CBR.

Praktijkles

Volg je de cursus alleen, dan duurt de cursus één dag (7 uur plus examen). Volg je de cursus met twee personen dan duurt de cursus twee dagen (inclusief examen). De cursus vindt plaats op onze rijschool in Wognum. De praktijklessen worden uitgevoerd met een LZV-combinatie van Van Vugt Verkeersopleidingen.

Mondeling examen

Het mondeling examen ziet er als volgt uit: Je krijgt een mondeling examen van 45 minuten. Het examen gaat over jouw kennis van het verkeer met betrekking tot de speciale LZV regelgeving en de specifieke LZV voertuigeisen. Het examen vindt plaats op onze rijschool in Wognum.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen wordt afgenomen vanaf Van Vugt Verkeersopleidingen in Wognum en duurt 90 minuten. Je wordt onder andere getoetst op routekeuze en ritvoorbereiding, inzichtelijke verkeersdeelneming, beroepshouding en uitvoering bijzondere manoeuvres. Verder wordt gekeken naar defensief en schadepreventief rijgedrag, rijstijl en toepassing van Het Nieuwe Rijden. Na het examen krijg je meteen de uitslag.

Voor aanvang van het examen moet je een verklaring tekenen, waarmee je verklaart minimaal vijf jaar ervaring te hebben met het besturen van een CE voertuig en dat je in de drie jaar voorafgaand aan deelname aan de proef de rijbevoegdheid niet is ontzegd of het rijbewijs ongeldig is verklaard of ingevorderd wegens een overtreding of misdrijf.

SOOB subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB subsidie?

In verschillende bedrijfstakken wordt subsidie voor rijopleidingen en code 95/nascholing gegeven. Dit kan ook interessant zijn voor jouw bedrijf. Van Vugt is STL-gecertificeerd voor het geven van deze opleidingen. Transporteurs die zijn aangesloten bij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) kunnen subsidie aanvragen voor branchegerelateerde opleidingen. Kijk voor info op de site van SOOB Wij kunnen ook adviseren bij de aanvraag. Let op! Voor veel subsidiepotten geldt wel: tijdig aanvragen en op-is-op.

Tarieven en pakketten

LZV 1 daagse opleiding

 1.699

  • 7 lesuren
  • Praktijkexamen

LZV DUO opleiding

 1.399

  • Praktijkexamen
7 lesuren actief praktijkles, en 7 lesuren passief praktijkles.
LZV 1 daagse opleiding  1.699
LZV DUO opleiding  1.399

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs