Motorrijbewijs (A) halen in Hoorn en omgeving

Van Vugt Verkeersopleidingen staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Ook op het gebied van motorrijlessen is onze rijschool al ruim 30 jaar een begrip in Hoorn en omstreken. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze motorinstructeurs houden van hun vak. Jouw rijopleiding is maatwerk. Daarom krijg je altijd de rijopleiding die bij jou past.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Motorfiets

Veilig motorrijden met Van Vugt

Als je kunt motorrijden, kun je letterlijk alle kanten op. Files ontwijken bij woon-werkverkeer, toeren op een vrije zondag of op een bijzondere manier vakantie vieren. Maar je wilt het wel goed en vooral veilig leren. En dat kan bij Van Vugt, in drie overzichtelijke stappen. Natuurlijk gaat een proefles hieraan vooraf. Daarmee kan onze instructeur inschatten hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt.

Waarom motorrijles bij Van Vugt?

 • uniek in de regio: eigen oefenterrein
 • deel praktijkexamen op eigen terrein
 • keuze uit lichte en zwaardere motoren
 • ervaren instructeurs voor mannen en vrouwen
 • motorvervolgtrainingen voor extra ervaring

Motorrijopleiding

Stap 1 Theorie

Ook als je al in het bezit bent van rijbewijs B, moet je voor het motorrijbewijs een apart theorie-examen afleggen. Ons advies: onderschat dit niet! Veel autobestuurders met jaren rijervaring blijken matig op de hoogte van nieuwe verkeersregels. Je mag pas praktijkexamen op de openbare weg doen als je het theoriecertificaat hebt gehaald, dus begin er op tijd mee. In onze webshop vind je alle lesmaterialen.

Stap 2 Praktijkexamen Voertuigbeheersing (AVB)

Motorrijden begint met voertuigbeheersing. Alle lessen voor dit praktijkonderdeel, plús het examen, worden op ons eigen terrein gegeven. Dat is een groot voordeel, want dit terrein ken je dan inmiddels als je broekzak.

Stap 3 Praktijkexamen Verkeersdeelname (AVD)

Als je het AVB hebt gehaald, mag je de openbare weg op. Tijdens de praktijklessen leer je te denken als motorrijder en verkeerssituaties goed in te schatten. Wanneer dat allemaal in orde is, doe je ook voor dit praktijkonderdeel examen.

Bekijk hier ons actuele slagingspercentage. — Met ons kom je verder!

Stappenplan

In een paar stappen je rijbewijs halen!

Proefles 90 min

Elke rijopleiding begint met het aanvragen van een proefles. De proefles duurt 90 minuten en kost 55,- euro. Tijdens de proefles op ons eigen terrein in Wognum kan je kennismaken met het motorrijden en kan je ervaren of motorrijden iets voor jou is. De proefles is een goede manier om te ontdekken of onze rijschool en onze manier van lesgeven bij jou past. Na de proefles zal de instructeur aangeven hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben om jouw motorrijbewijs te halen.

Inschrijving + inplannen theorie-examen

Is de proefles jou goed bevallen? Dan kan je je officieel bij de rijschool inschrijven.
Dit is tevens het moment om jouw theoriecursus en/of theorie-examen in te plannen. De theoriecursus wordt online aangeboden zodat je dit thuis kan volgen. Het theorie-examen vindt plaats bij het CBR. Het theorie-examen mag worden gedaan vanaf 17 jaar en is anderhalf jaar geldig.

Machtiging + eigen verklaring

Wil je praktijkexamen doen? Dan moet je onze rijschool machtigen om het praktijkexamen voor jou bij het CBR te reserveren. Dat kun je doen via Mijncbr.nl. Zodra je dat gedaan hebt, krijg je een e-mail met een bevestiging van de machtiging. Wij ontvangen deze bevestiging ook.
Daarnaast wordt ook om een ‘Eigen Verklaring’ gevraagd. Dit zijn 11 vragen over jouw gezondheid. Op MijnCbr.nl kun je de Eigen Verklaring digitaal aanvragen en invullen. Je hebt hierbij een Digid-code nodig. De kosten voor de eigen verklaring bedragen 41,00 euro. Heb je gezondheidsklachten, dan is een ‘Geneeskundig Verslag’ van jouw arts nodig. Jouw arts vult het verslag in, waarna je het verslag naar het CBR stuurt. Dit verslag wordt beoordeeld door een medisch adviseur van het CBR. Meer informatie over de Eigen Verklaring vindt je op de website van het CBR.

AVB Praktijklessen

Voordat je de weg op gaat, moet je eerst een goede basis voertuigbeheersing hebben. Bij Van Vugt Verkeersopleidingen is dat geen enkel probleem, wij beschikken over ons eigen oefenterrein. Hier staan alle oefeningen opgesteld en kun je – onder begeleiding van jouw instructeur en samen met eventuele cursusgenoten – ongehinderd oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ook het AVB Praktijkexamen vindt gewoon op ons eigen vertrouwde terrein plaats.

AVB Praktijkexamen

Bij het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) op ons eigen terrein in Wognum laat je zeven oefeningen zien. Alle oefeningen tellen even zwaar. De examinator kijkt vanaf de zijlijn of je de motor goed beheerst. Het examen duurt 20 minuten. Direct na afloop van de oefeningen krijg je te horen of je geslaagd bent. Zo ja, dan kun je beginnen met de voorbereidingen voor het motorexamen verkeersdeelneming (AVD).

AVD Praktijklessen

Na het behalen van het theorie-examen en het voertuigbeheersing (AVB) examen, ben je klaar voor het laatste onderdeel van jouw motoropleiding. Je rijdt nu zelfstandig op de motor waarbij de instructeur op een motor achter jou rijdt. Via een headset in jouw helm heb je contact met de instructeur. In de lessen coacht de instructeur jou op alle voorkomende verkeerssituaties en op de zaken waar de examinator op let, zoals kijkgedrag, toepassen van de verkeersregels, veilig rijden en zelfstandigheid.

AVD Praktijkexamen

Het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) vindt plaats bij het CBR. Na kennismaking met de examinator doe je op het parkeerterrein de ogentest. Ook stelt de examinator wat vragen over de motor. De examenrit duurt 35 minuten. De examinator rijdt in zijn eigen auto achter jou aan. Die zegt onderweg – via de headset in jouw helm – wat je moet doen. De examinator kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt en let onder meer op kijkgedrag, plaats op de weg, het toepassen van verkeersregels en beheersing van de motor in het verkeer. Na afloop van de rit krijg je in het examencentrum meteen te horen of je geslaagd bent.

Losse producten
Proefles 1,5 uur € 55.00
Losse les van 60 min € 68.00
1 AVB-examen € 165.00
1 AVD-examen € 325.00
Online leeromgeving € 50.00
Theorie examen € 75.00
Theorie examen verlengd € 85.00
Bestel direct
Actiepakket

Motoropleiding Voordeelpakket

 1.299  1.984

 • 20 uur praktijkles
 • 1 AVB-examen
 • 1 AVD-examen
 • Theorie cursus
 • Online leeromgeving
 • Theorie examen

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs