BE (aanhanger) rijbewijs halen in Hoorn en omgeving

Van Vugt Verkeersopleidingen staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Onze rijschool is al ruim tien jaar een begrip. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze instructeurs houden van hun vak en beschouwen uw rijopleiding als maatwerk. Daarom krijg je altijd de rijopleiding die bij jou past. Vanaf 18 jaar kun je beginnen met de rijlessen voor auto met aanhangwagen.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Auto met aanhanger

Rijbewijs BE in één dag!

Het is altijd handig om het B-rijbewijs aan te vullen tot BE. Dan kun je altijd op pad met een caravan, vouwwagen of paardentrailer of misschien heb je het nodig voor je werk. Bij Van Vugt Verkeersopleidingen kun je het aanhangerrijbewijs al in één dag halen. ‘s Morgens beginnen en ‘s middags geslaagd!

Snel je aanhangerrijbewijs halen

Voor rijbewijs BE gelden geen aanvullende theorie-eisen. Je hoeft dus alleen de praktijk onder de knie te krijgen, en dat kan in de meeste gevallen heel vlot. Doe dit jezelf of je medewerkers cadeau!

Bekijk hier ons actuele slagingspercentage. Met ons kom je verder!

Lesmaterieel lichte combinatie

Ons lesmaterieel bestaat uit:

  • Mitsubishi Outlander PHEV automaat, met een toegestane maximum massa (TMM) zwaarder dan 1750 kilo.
  • Middenas aanhangwagen met gesloten huif, met een toegestane maximum massa (TMM) zwaarder dan 1750 kilo.

Deze combinatie is uitermate geschikt om u op te leiden tot een veilige en verantwoorde bestuurder van een zogenaamde lichte combinatie.

Wij rijden de examens in de omgeving van Hoorn en Zaandam.

Stappenplan

In een paar stappen je BE rijbewijs halen!

Intake

Bij de intake zal de instructeur beoordelen of een dagopleiding voor jou geschikt is. Het kan zijn dat een opgesplitste opleiding beter bij jou past of dat je extra tijd nodig hebt om het achteruit inparkeren te oefenen. Deze les duurt 1,5 uur. Tijdens de toetst de instructeur jouw kennis over het rijden met een aanhangwagen. De instructeur kijkt ook naar hoe handig je bent met het manoeuvreren met de combinatie en/of hoe snel je dit oppikt. Aan het eind van de les zal de instructeur jou een advies uitbrengen. De kosten voor de intake zijn 99,- euro.

Inschrijving

Voor de BE-rijlessen en het praktijkexamen kan je je hier inschrijven. Zodra we jouw aanmelding binnen hebben, sturen we jouw examenaanvraag naar het CBR. In overleg met jou plannen we de examendatum in. Daarbij zijn we uiteraard afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Op de dag van het examen krijg je de hele dag praktijkles en doe je aansluitend het praktijkexamen.

Machtiging + eigen verklaring

Om rijexamen te kunnen doen, moet je onze rijschool machtigen om het praktijkexamen voor jou bij het CBR te reserveren. Zodra je dat hebt gedaan, krijg je een e-mail van het CBR met een bevestiging van de machtiging. Wij ontvangen deze bevestiging ook.

Daarnaast wordt om een ‘Gezondheidsverklaring’ gevraagd. Dit zijn 11 vragen over jouw gezondheid. Op mijncbr kun je de Gezondheidsverklaring digitaal aanvragen en invullen. Je hebt hierbij een DigiD-code nodig. De  kosten voor de Gezondheidsverklaring bedragen 44,50 euro. Heb je gezondheidsklachten, dan is een ‘Geneeskundig Verslag’ van jouw arts nodig. Jouw arts vult het verslag in, waarna je het verslag naar het CBR stuurt. Dit verslag wordt beoordeeld door een medisch adviseur van het CBR. Meer informatie over de Gezondheidsverklaring vindt je op de website van het CBR.

Praktijklessen

Het rijden met een aanhanger vereist extra rijtechniek en extra vaardigheden. Bij het examen krijg je een aantal vragen over de aanhanger. Deze kun je van te voren al leren en zal de instructeur tijdens de opleiding ook nog uitgebreid met jou doornemen. Verder ga je aan de slag met het veilig aankoppelen van de aanhanger en het controleren van de verlichting. Daarna ga je de weg op. Tijdens de praktijklessen is er extra aandacht voor speciale verrichtingen, zoals achteruit inparkeren en een bocht achteruit rijden.

Praktijkexamen

In het CBR-examencentrum zal de examinator vragen stellen over het kentekenrijbewijs van de auto en de aanhangwagen. Op het parkeerterrein doe je de ogentest en zal de examinator jou weer enkele vragen stellen, bijvoorbeeld over het beladen of het aankoppelen van de aanhangwagen. De examenrit duurt ongeveer 55 minuten. Je rijdt op aanwijzingen van de examinator. Er zal op de volgende zaken worden gelet: veilig en zelfstandig rijgedrag, beheersing van de auto en de aanhangwagen, kijkgedrag, voorrang verlenen, in- en uitvoegen, rijden op kruispunten en rotondes en bijzondere verrichtingen zoals achteruit inparkeren. Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

Losse producten
1 uur praktijkles € 75.00
Intake BE 90 minuten € 99.00

BE-Dagopleidingspakket

 725

  • 6 uur praktijkles
  • Praktijkexamen BE
Extra lessen €75,- per uur

Veel gestelde vragen

Wanneer heb je een aanhanger rijbewijs nodig?

Welk rijbewijs je moet hebben voor jouw aanhanger, caravan of oplegger hangt van de toegestane maximale massa af. Dit is het lege gewicht plus het maximale laadvermogen. Een aanhanger kan bijvoorbeeld een toegestane maximale massa (TMM) van 750 kilo hebben. Als de aanhanger zelf 150 kilo weegt (leeg gewicht), dan mag er nog 600 kilo aan lading bij (laadvermogen).

Alleen rijbewijs B personenauto nodig:

Wil je met jouw auto een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (leeg gewicht + laadvermogen)? Dan heb je alleen rijbewijs B (personenauto) nodig. Dit geldt ook wanneer jouw auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (leeg gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Moet je altijd rijbewijs BE hebben om een aanhanger te mogen trekken?

Nee, dat is niet altijd nodig. BV als aanhanger plus lading minder dan 750 kg wegen, is rijbewijs B voldoende. Klik hier voor de uitgebreide uitleg.

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs