Aanhanger achter vrachtauto (CE) rijbewijs halen in Hoorn en omgeving

Van Vugt Verkeersopleidingen staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Onze rijschool is al ruim tien jaar een begrip in Noord-Holland. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze vrachtwageninstructeurs houden van hun vak en beschouwen jouw rijopleiding als maatwerk. Daarom krijg je altijd de rijopleiding die bij jou past.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Vrachtauto met aanhanger

Vrachtwagenchauffeur CE: een mooie carrière op de weg

Wil je jouw C-rijbewijs uitbreiden met een aanhanger rijbewijs CE? Dan is er een mooie carrière voor jou weggelegd. In 2019 was het tekort aan beroepschauffeurs ruim twintig procent en dat tekort wordt alsmaar groter. Dat geldt zeker voor gespecialiseerde vrachtwagenchauffeurs die met combinaties kunnen rijden. De kans op een baan met een CE-rijbewijs is dan ook groot.

Ons materieel

Bij Van Vugt Verkeersopleidingen kun je voor het behalen van jouw CE-rijbewijs kiezen uit de combinaties ‘Vrachtwagen met een middenas aanhangwagen (wipkar)’ of ‘Vrachtwagen met een schamelaanhangwagen‘ of ‘Vrachtwagen met een trekker oplegger’. Je krijgt les in de nieuwste Mercedes en DAF vrachtwagens. De vrachtwagens zijn voorzien van een achterbank, zodat – als je dit wilt – jouw instructeur tijdens het examen kan meerijden.

Met of zonder code 95?

Met rijbewijs CE mag je met een vrachtauto een aanhanger trekken met een toegestane maximum massa (TMM) van meer dan 750 kilo. Wil je de vrachtwagencombinatie hobbymatig rijden? Dan moet je voor het aanvragen van rijbewijs CE minimaal 21 jaar zijn. Wil je de vrachtwagen beroepsmatig rijden, dan moet je rijbewijs CE met code 95 halen. Voor het aanvragen van rijbewijs CE met code 95 moet je minimaal 18 jaar zijn. Er zijn enkele vrijstellingen mogelijk voor MBO-leerlingen. Op de website van het CBR lees je hier meer over.

Wat kun je verwachten?

Wij adviseren om de CE-opleiding te starten met een intake. Na deze intake krijg je een persoonlijk advies over het vervolgtraject en stellen we samen een traject op waarbij je zo snel mogelijk naar het examen voor vrachtauto-aanhangerrijbewijs CE toewerkt. De opleiding kan ingepland worden in blokken van 2 uur tot maximaal 8 uur per dag.

Bekijk hier ons actuele slagingspercentage. — Met ons kom je verder!

Heb je vragen over de kosten? We geven je vrijblijvend een  offerte op basis van een gemiddelde leerling. Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een persoonlijke kennismaking en nadere uitleg. De koffie staat klaar!

Bel 0229-211690 of mail naar info@vrsvanvugt.nl

Stappenplan

In een paar stappen je rijbewijs halen!

Proefles / Intake

Je rijdt als eerste een intake. Tijdens de intake, die 1,5 uur duurt, probeert de instructeur erachter te komen wat je al weet en kan qua rijden met een aanhanger. De instructeur kijkt bijvoorbeeld hoe handig je bent met het manoeuvreren van de combinatie of hoe snel je dit oppikt. De intake is ook bedoeld voor jou om te ontdekken of het rijden op een vrachtauto met combinatie echt iets voor jou is.  Aan het eind van de intake zal de instructeur een advies uitbrengen over het aantal lesuren dat je nodig heeft. Daarna wordt het examen ingepland. De kosten voor de intake bedragen 110,- euro excl. BTW.

Inschrijven

Voor de CE-rijlessen kun je je hier inschrijven. Zodra we jouw aanmelding binnen hebben, plannen we in overleg met jou de intake en/of de praktijklessen in, en eventueel ook al het praktijkexamen.

Gezondheidsverklaring & Verklaring van Geschiktheid

Om het rijbewijs CE examen te kunnen aanvragen, dien je een Gezondheidsverklaring en een Verklaring van Geschiktheid in te leveren. Op mijncbr kun je de Gezondheidsverklaring digitaal aanvragen en invullen. Je hebt hierbij een DigiD-code nodig. De kosten voor de Gezondheidsverklaring bedragen 43,50 euro. Daarnaast heb je een ‘Geneeskundig Verslag’ van een gecertificeerd ARBO-arts nodig. Van Vugt Verkeersopleidingen kan voor jou een afspraak inplannen. Dit doen we in samenwerking met onze partner ARBO-arts. Na de keuring sturen wij jouw Geneeskundig Verslag naar het CBR. Als de medische afdeling van het CBR jouw aanvraag akkoord heeft verklaard, ontvang je een Verklaring van Geschiktheid die één jaar geldig is. Meer informatie over de Gezondheidsverklaring vindt je op de website van het CBR.

Praktijklessen CE

De rijopleiding wordt ingepland op basis van het advies van de instructeur na de proefles.

Het examen wordt voor jou ingepland. In de weken voor het examen worden de lessen kunnen ingepland in blokken van 2 uur tot maximaal 8 uur per dag. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid kan het traject op korte termijn plaatsvinden.

Let op! Om te mogen starten met de praktijklessen CE dien je categorie C te hebben bijgeschreven op jouw rijbewijs.

Praktijkexamen CE

Onze vestiging in Wognum is gecertificeerd om praktijkexamens op de rijschool te mogen afnemen. Dit betekent dat het CBR naar onze rijschool komt om praktijkexamens af te nemen.

Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit verschillende opdrachten. Het examen begint met de controle van het aan te koppelen voertuig en de papieren. Daarna koppel je de aanhangwagen aan en ga je samen met de examinator op weg. Je rijdt binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen worden jouw rijgedrag en verkeersinzicht beoordeeld. Tijdens de rit voer je ook bijzondere manoeuvres uit op industrieterreinen en bij laadperrons. Ook krijg je een navigatie opdracht waarbij je zonder aanwijzingen van de examinator een bepaalde route rijdt. Na het examen krijg je meteen de uitslag. De uitslag is 3 jaar geldig.

Code 95 (beroepsmatig)

Als je beroepschauffeur op een vrachtauto en/of bus wilt worden, moet je de code 95 (basiskwalificatie) halen. Nadat je bent geslaagd voor de examens en toetsen, laat je de code 95 op jouw rijbewijs bijschrijven; dat is 5 jaar geldig. Je verlengt de code 95 door nascholing te volgen. Bij Van Vugt Verkeersopleidingen zijn we gespecialiseerd in Code 95 (na)scholingen, zowel via e-learning als via klassikale lessen op onze rijschool in Wognum. Kijk hier voor meer informatie over onze Code 95-nascholingen.

SOOB subsidie

Heeft uw bedrijf recht op SOOB subsidie?

In verschillende bedrijfstakken wordt subsidie voor rijopleidingen en code 95/nascholing gegeven. Dit kan ook interessant zijn voor jouw bedrijf. Van Vugt is STL-gecertificeerd voor het geven van deze opleidingen. Transporteurs die zijn aangesloten bij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) kunnen subsidie aanvragen voor branchegerelateerde opleidingen. Kijk voor info op de site van SOOB Wij kunnen ook adviseren bij de aanvraag. Let op! Voor veel subsidiepotten geldt wel: tijdig aanvragen en op-is-op.

Tarieven & Pakketten

Losse producten
Intake C (90 min) € 110.00
1 lesuur € 105.00
Praktijk examen CE € 549.00

 


Tarieven zijn exclusief 21% BTW, wijzigingen voorbehouden. Tarieven BTW vrijgesteld voor particulieren. Wij zijn CRKBO gecertificeerd en kunnen voor particulieren grotendeels BTW vrij factureren.


Bestel direct


PREMIUM PAKKET

C + CE pakket

Vanaf  6.250  6.929

 • 20 lesuren C
 • Theorie cursus (6 dagen)
 • Lesmateriaal + online leeromgeving
 • Theorie-examens RVM1-C + VM2-C + VM3-C
 • Praktijkexamen cat. C
 • Toets besloten terrein
 • Praktische toets
 • 20 lesuren CE
 • Praktijkexamen cat. CE
Betaling mogelijk in 3 termijnen.

CE pakket

Vanaf  2.505

 • 20 lesuren CE
 • Praktijk examen CE
Betaling mogelijk in 3 termijnen.
C + CE pakket Vanaf  6.250  6.929
CE pakket Vanaf  2.505

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs