Image

CRKBO regeling

Voor particulieren en instellingen bieden wij de mogelijkheid om de opleiding BTW vrij te volgen. Dit is een flinke besparing in uw voordeel. Vraag ons naar de voorwaarden.

Voor meer informatie over deze regeling neem contact met ons op.

Trekkerrijbewijs (T)

T-rijbewijs halen in Noord-Holland

Bij Van Vugt volg je een complete en zeer professionele trekker-rijopleiding.
Voor particulieren mogelijk om de opleiding btw vrijgesteld te volgen. Informeer naar de tarieven.
Informeer naar de subsidiemogelijkheden. (0229-211690)

Waarom een trekker-rijopleiding bij Van Vugt?

  • specialist in de regio West-Friesland
  • gecertificeerde en ervaren opleiders
  • het nieuwste materiaal
  • samenwerking met Clusius College Hoorn, Schagen, Heerhugowaard en Alkmaar
  • flexibele lestijden
  • subsidiemogelijkheid

Voor wie?

  • Voor iedereen die weleens met een landbouw- of bosbouwtrekker (LBT) of motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) op de openbare weg rijdt
  • Voor (toekomstige) werknemers in de groen-, grond- of infrasector die willen investeren in hun beroepskansen

Sinds 2015 is het trekkerrijbewijs (je mag het ook tractorrijbewijs noemen) door de overheid verplicht gesteld om de verkeersveiligheid te verbeteren. Er gebeurden relatief veel ongelukken met LBT’s en MMBS‘en op de openbare weg. En in bijna heel Europa is het T-rijbewijs al langer ingevoerd.

Hoe haal je het trekkerrijbewijs?

Als je 15½ jaar bent, mag je theorie-examen doen. Voor het praktijkexamen moet je minimaal 16 jaar zijn. Met je T-rijbewijs op zak mag je meteen zonder begeleiding met een LBT of MMBS de weg op.

stap 1 Intest / proefles

Je wilt natuurlijk weten hoeveel lessen jij nodig hebt. Daarom spreken we eerst een intest af van 2 uur. Tijdens deze proefles bekijkt onze instructeur je startniveau en hoe snel je aanwijzingen oppakt. Aan het eind van de intest krijg je advies over het pakket dat het best bij jou past. Dan begint het echte werk.
Boek meteen een intest, dan kun je zo snel mogelijk met je rijles beginnen!

stap 2 Theorie

Voor je je praktijkexamen mag aanvragen, moet je het theoriecertificaat hebben gehaald. Van Vugt bereidt je hierop goed voor via een e-learningprogramma thuis.  Hier leer je alles over verkeersregels, verkeersinzicht en het voertuig. Ook doen we proefexamens. Zo ga je met een goed gevoel naar het CBR-examen toe. Het certificaar is 1½ jaar geldig.
Ben je dyslectisch of vind je leren lastig? Meld dit aan ons! Er zijn mogelijkheden om jouw kans op slagen te vergroten.

stap 3 Praktijk

Met de instructeur van Van Vugt verkeersopleidingen maak je praktische afspraken over de lessen. Daarbij houden we rekening met jouw agenda. Je krijgt les in een nieuwe LBT met aanhanger; hierin leg je ook het examen af. Heb je alle vaardigheden goed onder de knie en laat je zien hoe je veilig en sociaal met de trekker moet omgaan in het verkeer, dan vragen wij bij het CBR je praktijkexamen aan. Dit examen wordt afgenomen vanaf onze rijschool in Wognum en duurt 85 minuten inclusief voor- en nagesprek.

Bekijk hier ons actuele slagingspercentage. --- Met ons kom je verder!

Veelgestelde vragen/FAQ

Kun je subsidie voor een T-rijbewijs krijgen?
  • €700 voor mbo-leerlingen uit de groen-, grond- en infrasector. Kijk voor meer informatie op de website GroenGrondInfra of vraag na bij je opleiding.
  • Max. €750 voor medewerkers uit de metaalsector. Dit geldt voor bedrijven die zijn aangesloten bij OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking) en die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten van hun medewerkers. Kijk hiervoor op de website van OOM.

Nog vragen? Of wil je meteen beginnen? Bel 0229-211690 voor een intest of boek hier!

Image

Het praktijkexamen voor het T-rijbewijs

Image
Image
Image

Contact

Bezoekadres Wognum:
Nieuweweg 24 B
1687 BA Wognum

Telefoon: 0229-211690
e-mail: info@vrsvanvugt.nl

Openingstijden:
Ma t/m vr van 08.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur
Zondag gesloten

CBR rijschool nummer 07 35 Z7